Με ομολόγα αξίας 81 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 39,3% του συνολικού χρέους της Ελλάδας που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές (206 δισ. ευρώ) προτίθενται να μετάσχουν στο PSI οργανισμοί μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Ιδιωτών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο η Συντονιστική Επιτροπή των Ιδιωτών αναφέρει πως τα μέλη της υποστηρίζουν σθεναρά την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα, στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ για ένα νέο πρόγραμμα προσαρμογής και χρηματοδότησης για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής ανταλλαγής του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής συμμετέχουν στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε η Ελλάδα με κινητές αξίες ύψους 81 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 39,3% των 206 δισ. ευρώ του χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές.

Συγκεκριμένα το ποσό αυτό αναφέρεται στα ομολόγα των:Ageas, Allianz, Alpha Bank, AXA, Banque Postale, BBVA, BNP Paribas, CNP Assurances, Commerzbank, Credit Agricole, Credit Foncier, DekaBank, Deutsche Bank, Dexia, Emporiki Bank of Greece, Eurobank EFG, Generali, Greylock Capital Management, Groupama, HSBC, ING, Intesa San Paolo, KBC, Marfin Popular Bank, Metlife, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Royal Bank of Scotland, Societe Generale, Unicredit.

Ξεκαθαρίζεται δε πως ούτε η Συντονιστική Επιτροπή ούτε τα μέλη της προχωρούν σε καμία σύσταση ή προσφέρουν οποιαδήποτε συμβουλή σε οποιοδήποτε άλλο κάτοχο ομολόγων στο πλαίσιο του PSI. Κάθε κάτοχος ομολόγων πρέπει να λάβει τις δικές του αποφάσεις σχετικά με το εάν θα συμμετάσχει ή όχι στις προσφορές ανταλλαγής του χρέους, με βάση τα δικά του ιδιαίτερα συμφέροντά και με τη συμβουλή και τη βοήθεια των δικών του συμβούλων.